Hámori Barbara Showrunner

Szenvedély, szorgalom, szabadság, siker – csak néhány kiragadott szó, ami jellemzi Hámori Barbarát, a Scripted Productions alapító tulajdonosát, vezető showrunnerét. A vállalatot 2018-ban alapította, ami mára Magyarország legnagyobb fikciós óraszámot előállító műsorgyártója lett Magyarországon.

BIO: 1996-ban végzett az ELTE magyar-média szakán, majd az RTL Klub Fókusz című műsorában kezdett dolgozni riporterként. Később a kamera másik oldalán is megmutatta tehetségét az Ismeretlen ismerősök című, M1-en futó saját műsorában, majd a Claudia Show illetve a Big Brother főszerkesztőjeként, illetve utóbbi producereként is dolgozott a TV2-nél. 2003-ban vette át a Viasat3 programigazgatói posztját, majd az MTG regionális közép-európai igazgatójaként Csehország, Szlovénia és Bulgária szakmai felügyeletét. 2010-től az ő nevéhez fűződik az OzoneNetwork és a LifeNetwork csatornák, majd a life.hu elindítása.

2012-ben a Paprika Latino műsorgyártó céghez igazolt. 2014 és 2020 között a ContentLab&Factory szakmai vezetője, ahol a Mi kis falunk sikere után olyan sikersorozatok showrunnereként dolgozott, mint a Korhatáros szerelem a 200 Első Randi és a Drága Örökösök. Első önálló showrunneri, produceri munkája a Keresztanyu, ami bár horvát eredeti ötlet alapján készült, teljes egészében Barbara saját ötletén nyugszik. A 2022-ben RTL KLUB csatornán debütáló Hotel Margaret pedig immár teljes egészében az ötlettől a megvalósításig a Scripted Productions saját fejlesztése. A szintén 2022-ben az RTL Klub televízió képernyőjére kerülő A Séf meg a többiek pedig immár nem napi, hanem heti sorozat lesz, egy sitcom adaptáció, az eredeti orosz Kuhnye sorozat magyar változata.

logo

Dózsa Enikő

COO

Dr. Horváth Antal

Head of Legal

Tóth Csaba

Head of Scripted Drama Development

Balázs Andor

PO Manager


Zsingor Dániel

Kreatív Producer, Keresztanyu

Körössy Anett

Art Director, Hotel Margaret

Balázs Iván

Post Production Supervisor

Czák Szilvia

Production Manager

Hangyál Judit

Casting Director

Borsos Miklós

Dramaturg


Dancsecs Ildikó

Forgatókönyvíró

Faragó Zsófia

Forgatókönyvíró

Fazekas Csaba

Rendező

Horváth Márk

Rendező